قهوه فوری چیست؟
قهوه فوری (Instant Coffee) نوعی قهوه است که از عصاره قهوه تهیه میشود. این نوع قهوه به روشی مشابه با نحوه دم کردن قهوه معمولی تولید میشود؛ در تهیه آن ابتدا دانههای آسیاب شده قهوه دم میشوند تا عصارهاش گرفته شود. سپس آب از عصاره خارج میشود تا قطعات خشک یا پودری به دست آید. اما به طور کلی دو روش اصلی برای تهیه قهوه فوری وجود دارد:
روش خشک کردن پوششی
روش خشک کردن انجمادی
نکته مهم این است که در هر دو روش آب قهوه دم شده از آن گرفته و حذف میشود تا بعد از این که گرانول یا دانههای قهوه فوری مجدد در آب ریخته میشوند با بازگشتن رطوبت آماده مصرف شوند.
میزان کافئین قهوه فوری
کافئین پرمصرفترین محرک در جهان است و قهوه بزرگترین منبع غذایی حاوی کافئین است. با این حال، قهوه فوری به طور کلی حاوی کافئین کمتری از قهوه معمولی است و به همین دلیل این قهوه میتواند برای کسانی که به دنبال کاهش مصرف کافئین خود هستند گزینه خوبی باشد.
به طور کلی یک فنجان قهوه فوری حاوی ۳۰ تا ۹۰ میلیگرم کافئین در مقایسه با قهوه معمولی که معمولا بین ۷۰ تا ۱۴۰ میلیگرم کافئین دارد.