فالوده یا پالوده یکی از قدیمیترین دسرهای سنتی ایرانی است که نزدیک به یک قرن قدمت دارد. به جرأت میتوان گفت همه دستکم یک خاطره از طعم به یادماندنی و عطر دوست داشتنی فالوده دارند. فالوده با قدمت دیرینهای که دارد بهعنوان یکی از خوردنیهای نوستالژیک محسوب میشود و بهعنوان ساکنان عصر حاضر، خوش اقبالیم که امروزه این دسر دوست داشتنی به وفور در دسترسمان است.
نشاسته که از اجزای عمده تشکیلدهنده فالوده است، که از مهمترین منابع انرژی بدن انسان و در گروه کربوهیدراتها به شمار می رود. در مواقع فعالیتهای شدید فکری، مطالعات، یادگیری های تحصیلی و درسی و یا در هنگام کاهش حجم مایعات بدن و مسمومیتهای منتج به اسهال و یا در مواقع کاهش قندخون و گرسنگی طولانی مدت، تأمینکننده انرژی و برطرفکننده خستگی است. فالوده ارزش غذایی بالایی دارد که برای برخی ناراحتیهای ریه و حلق مفید است.